Cora Schieffer

Mijn passie: jou te begeleiden in tijden van verandering

Wie ik ben

Het leven in verschillende landen heeft me gevormd tot wie ik vandaag ben. Ik weet hoe het voelt om anders te zijn dan je omgeving en om verbinding te zoeken en te vinden in de verschillen. Verschillen kunnen verrijkend zijn als ze de ruimte krijgen, maar ze kunnen ons ook isoleren. Het zoeken naar en vinden van wat ons verbindt, kan een thuis creëren waar we ook zijn.

Opnieuw beginnen op verschillende momenten in je leven betekent veelal afscheid nemen van het leven dat achter je ligt en je een tijdje in een overgangssituatie voelen voordat je het nieuwe onbekende welkom kunt heten. Naar mijn ervaring kan het helpen om de tijd te nemen die nodig is om de transitie te maken en om geduldig te zijn met mezelf. Dan kan ik om me heen kijken en zoeken naar wie en wat me kan helpen om me in het hier en nu te verankeren, naar mijn beschermjassen. Zij kunnen me helpen om mijn energie te verzamelen om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Geboren in Berlijn, opgegroeid in Nederland, heb ik in Duitsland en Groot-Brittannië rechten gestudeerd met de focus op mensenrechten en internationaal recht. Ik werkte voor een paar jaar als advocate in Duitsland voordat mijn man en ik met onze twee kinderen in 1998 naar Brussel verhuisden. Hier volgde ik in 2010 een opleiding tot familiaal bemiddelaar bij Mediv (Mediation Instituut Vlaanderen) en werk sindsdien als bemiddelaar. Bemiddeling heeft voor mij alles te maken met het zoeken naar overeenkomsten in het verschil, waarbij het ene naast het ander mag staan, door elkaar te ontmoeten in dialoog.

Cora Schieffer

Later volgde ik het Postgraduaat Interculturele Hulpverlening en Bemiddeling bij CIMIC (Thomas More, Mechelen), de training Beschermjassen en facilitator Beschermjassenhuis bij Kitlyn Tjin A Djie in Amsterdam, de training Coachen in de Transitionele Ruimte in Rotterdam en de Certification of Embodiment Coaching training bij Embodiment Unlimited in Engeland. Ik werk traumasensitief.

Als coach begeleid ik graag anderen tijdens veranderingen in hun leven, kleine of grote, onvrijwillig of gekozen.

Ik bemiddel en coach in het Nederlands, Engels, en Duits.

 

Linkedin.com | Instagram.com | Facebook.com